Voucherele de vacanță pentru 2021 se vor acorda doar pe suport electronic

Un nou proiect insitituit de autorităţi arată că tichetele de vacanţă pentru bugetari vor fi emise anul acesta doar pe suport electronic. Românii pot intra în posesia lor de la 1 ianuarie.

Voucherele de vacanță pentru 2021 se vor acorda doar pe suport electronic

Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță, emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019 și ianuarie 2020 – noiembrie 2020, indiferent de suport, se prelungește până la data de 31 decembrie 2021.

Tichetele de vacanţă vor fi în cuantum de 1.450 lei/salariat și în 2021. Acestea se vor acorda începând cu 1 ianuarie.

„Pentru ca este o masura care și-a dovedit eficacitatea, Guvernul a luat decizia ca aceasta masura sa fie prelungita şi pentru perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2021.

Avand în vedere ca perioada de valabilitate a voucherelor de vacanta emise în perioada martie – decembrie 2019 a fost prelungita pana la 31 mai 2021, prin Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 35/2020 privind modalitatea de emitere şi prelungirea valabilitatii voucherelor de vacanţa, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de raspandirea COVID-19, precum şi faptul ca numarul cazurilor de infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 este foarte crescut în continuare, este necesara prelungirea valabilitaţii celor emise în perioada martie – decembrie 2019 și ianuarie -noiembrie 2020 pana la data de 31 decembrie 2021.”, se arată în proiectul de OUG privind voucherele de vacanță.”, se arată în document.

Impactul bugetar este de 1,73 miliarde lei. Ce arată documentul semnat de Ludovic Orban

Masura mentinerii acordarii voucherelor de vacanta, in cuantum de 1450 lei, pana la data de 31 decembrie 2021, prin aplicarea in continuare a dispozitiilor Ordonantele de urgenta a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 94/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, cu privire la acordarea voucherelor personalului platit din fonduri publice, va sprijini industria ospitalitatii, puternic afectata de efectele pandemiei COVID 19, in sensul recuperarii pierderilor suferite ca urmare a suspendarii activitatii structurilor de primire turistice cu functiuni de cazare si/sau alimentatie publica sau a restrangerii circulatiei persoanelor in anumite zone cu grad de infectare ridicat.

In contextul pandemiei si al restrictiilor impose, o parte dintre serviciile/pachetele de servicii turistice achizitionate de catre turisti prin vouchere de vacana nu au putut fi derulate corespunzator de catre agentiile de turism, conform clauzelor contractuale si de asemenea, nu au putut fi prestate de catre furnizorii de servicii, impunandu-se despagubirea turiștilor și implicit restituirea sumelor achitate de catre acestia”, se mai arată în document.