Vince Reffet - Omul Zburător a murit în timpul unui antrenament la Dubai

Vince Reffet, supranumit "omul zburător", protagonistul unor reuşite spectaculoase alături de Fred Fugen, partenerul său din echipa "Soul Flyers" de zbor în costum cu aripi sau cu mini reactoare, a murit marţi într-un accident produs în timpul unui antrenament, a anunţat un purtător de cuvânt al Jetman Dubai, citat de AFP.

Vince Reffet - Omul Zburător a murit în timpul unui antrenament la Dubai

Vince Reffet, în vârstă de 36 de ani, era cunoscut pentru reuşita sa din 2017 când a pătruns într-un avion aflat în zbor, dar şi pentru că s-a lansat de pe cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa (828 metri) din Dubai şi zborul alături de un A380 al companiei Emirates sau de Patrouille de France în 2016.  

Accidentul, care a avut loc la baza Jetman din deşertul de la periferia oraşului, este în prezent în curs de investigare, a spus Abdullah bin Habtoor.  

Reuşitele sportivului, fost membru al echipei franceze de paraşutism şi coleg timp de douăzeci de ani cu Fugen (41 de ani), au devenit virale la începutul anului, cu un videoclip în care apare decolând de la sol şi zburând până la 1.800 de metri altitudine, o premieră mondială.

Pentru a realiza acest lucru, Vince Reffet a fost echipat cu o aripă din fibră de carbon propulsată de patru mini-motoare cu reacţie. Controlat de corpul uman, echipamentul i-a permis lui Jetman să atingă viteze de 400 km/h, să plutească, să schimbe direcţia şi să efectueze bucle.  

Alături de partenerul său, Fred Fugen, Vince Reffet a traversat, de asemenea, la sfârşitul anului 2019 "Poarta Cerului", faimoasa deschidere de 130 de metri înălţime şi 30 de metri lăţime din parcul montan Muntele Tianmen, situat în provincia Hunan, în sudul Chinei.