Unul dintre cei mai periculoși violatori din Europa a fost arestat la Suceava

Un barbat care are la activ mai multe fapte de viol comise in Europa a agresat sexual o fata in varsta de 13 ani, la Suceava, in urma cu aproximativ trei saptamani, fiind prins si arestat vineri, 31 iulie.

Unul dintre cei mai periculoși violatori din Europa a fost arestat la Suceava

Monitorul de Suceava a relatat despre acest caz pe 13 iulie ca vineri, 10 iulie, un barbat a acostat o fetita in varsta de 13 ani, reusind sa intre cu aceasta in apartamentul minorei.

Barbatul a convins-o pe fata sa-l conduca la apartamentul unde locuia, sub pretextul de a verifica instalatia de apa. In interiorul apartamentului, barbatul a agresat-o sexual pe minora, amenintand-o cu moartea daca se opune, dupa care a parasit locuinta.

In urma investigatiilor si cercetarilor efectuate de lucratorii de politie judiciara din cadrul Politiei Municipiului Suceava - Biroul Investigatii Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Suceava, autorul faptei a fost identificat si prins joi, 30 iulie, potrivit publicatiei citate.

Agresor sexual

Zeno Irinel Havarneanu, in varsta de 45 de ani, din Botosani, este un nume care strange in spate cand vine vorba de infractiuni sexuale, mai arata Monitorul de Suceava.

Istoricul infractional al lui Havarneanu a inceput in 2006, cand, eliberat din penitenciar, a urcat la volanul unei masini, desi nu avea permis de conducere, si a fost prins de politisti. Ca sa nu ajunga iar in puscarie, individul de 42 de ani a fugit Italia, unde a violat doua tinere. La scurt timp, a disparut din nou, fiind identificat in Marea Britanie, unde ar fi comis un nou viol urmat de moartea victimei. Abia autoritatile britanice au reusit sa-l captureze si a fost condamnat.

Pe langa agresiune sexuala, Zeno Irinel Havarneanu a fost pus sub acuzare de judiciaristii suceveni si pentru infractiunea de corupere sexuala a minorilor si violare de domiciliu.

Judecatoria Suceava a dispus vineri, 31 iulie, arestarea individului pentru 30 de zile, in urma propunerii formulate de procurori. Cercetarile continua, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Suceava, in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt, a circumstantelor de comitere a faptelor.