Un tânăr abandonat de părinți își vinde tablourile pentru a-și cumpăra haine și încălțăminte de iarnă

Andrei Marian Lupșa, băiatul care în urmă cu 6 ani, la vârstă de 12 ani, înduioșa o țară cu picturile sale, își vinde tablourile ca să poată supraviețui. Tănărul talentat și pasionat de pictură încearcă să-și vândă picturile ca să-și cumpere haine pentru iarnă.

Un tânăr abandonat de părinți își vinde tablourile pentru a-și cumpăra haine și încălțăminte de iarnă
Foto: Facebook Andrei Lupșa

Povestea lui Andrei Lupșa a fost prezentată pe larg de jurnaliștii de la Vremea Nouă.

Băiatul, luat de lângă părinți din fragedă copilărie pentru că era ținut flămând și neîngrijit, a fost crescut de o asistentă maternală din Bârlad. Viața sa e tot grea, însă are aceeași pasiune pentru pictură, scrie Vremea Nouă.

Elev în clasa a XII-a, la Liceul Tehnologic A.I.Cuza”, Andrei Marian Lupșa vrea să dea admitere la Centrul Național de Transporturi Feroviare pentru a ajunge mecanic de locomotivă și are nevoie de sprijin.

Andrei vrea să își vândă câteva picturi, ca să facă rost de bani pentru meditații și, dacă ar fi cu putință, să își cumpere și câteva haine mai groase. „Nu am cu ce mă îmbraca și nici cu ce mă încălța”, mărturisește tânărul.

Aș dori mult să mă pregătesc pentru Bac și admitere la Centrul Național de Instruire și Calificare Feroviară, pentru a ajunge mecanic de locomotivă. Pictura este o pasiune, dar meseria pe care o îndrăgesc aceasta este, mecanic de locomotivă. Voi oferi celor care vor să mă ajute picturi, pentru ca să nu creadă că cerșesc. Nu. Eu ofer munca mea, pentru ajutorul lor., a spus Andrei Lupșa

Da, vreau și să-mi iau ceva de îmbrăcat și de încălțat, pentru iarnă, că nu mai am… Mama care mă crește, Francisca, este bolnavă, nu pot să cer prea mult. De aceea aș vrea să ofer tablorile mele, contra 100 lei pe tablou, ca să-mi asigur și haine groase și o pereche de ghete pentru iarnă”, a spus timid Andrei Marian Lupșa.