Un supraviețuitor al Holocaustului a devenit cel mai vârstnic donator de organe din Israel, la 92 de ani

Michael Volgon, un supravietuitor al Holocaustului in varsta de 92 de ani, a devenit cel mai varstnic donator de organe din Israel, salvand vietile a trei persoane, arata Jerusalem Post.

Un supraviețuitor al Holocaustului a devenit cel mai vârstnic donator de organe din Israel, la 92 de ani

Potrivit sursei citate, Volgon a murit din cauza unei hemoragii cerebrale, iar familia a fost de acord ca organele sale sa fie prelevate si donate altor persoane.

Doi dintre rinichii lui Michael Volgon au fost primiti de doi batrani de 74 de ani, in timp ce ficatul sau a fost donat unei femei de 75 de ani.

"Odata cu cresterea gradului de constientizare a nutritiei sanatoase si a exercitiilor fizice, varsta biologica a oamenilor este mai mica decat varsta lor cronologica, ceea ce ne-a permis sa crestem varsta donatorilor de organe, in functie de organ", a declarat dr. Tamar Ashkenazi, seful centrului national al transplanturilor.

"A avea un transplant de ficat de la o persoana mai in varsta este intr-adevar o provocare, care a necesitat o echipa experimentata de chirurgi, chiar mai mult decat transplanturi obisnuite", a declarat si dr. Abed Khlaila, care a efectuat transplantul alaturi de alti doi medici israelieni.

Volgon, singurul supravietuitor al familiei sale

Michael Volgon s-a nascut in aprilie 1929 si a fost singurul membru supravietuitor al familiei sale din Holocaust. Volgon a pierdut doi frati si o sora, dar si majoritatea restului familiei sale. A supravietuit doar pentru ca tatal sau a reusit sa-l introduca in padure facand o gaura in gardul de sarma, unde a fost salvat de o familie ucraineana, potrivit nepoatei sale.

A locuit in Ucraina dupa razboi, unde a lucrat ca medic veterinar si si-a intalnit sotia cu care s-a mutat in Israel. Sotia lui a murit acum 27 de ani.

In ultimii 10 ani, Michael Volgon a locuit in Acre.