Un senator și-a ascuns banii între fese în timpul unei percheziții

Un senator și-a ascuns banii între fese: poliția a făcut descoperirea la o percheziție.

Un senator și-a ascuns banii între fese în timpul unei percheziții

Un senator brazilian a fost prins miercuri, în timpul unei percheziţii a poliţiei, cu bani ascunşi între fese, transmite Reuters citând o sursă judiciară, ancheta vizând deturnarea unor fonduri destinate combaterii epidemiei de COVID-19, relatează Agerpres.

În Senat, Chico Rodrigues reprezintă statul Roraima şi a fost ales vicelider pentru agenda administraţiei preşedintelui Jair Bolsonaro, ajuns la putere după o campanie axată puternic pe stârpirea corupţiei guvernelor anterioare.

Senatorul Rodrigues a confirmat, într-un comunicat, că locuinţa sa a fost percheziţionată, dar nu a dat detalii. El a negat că ar fi comis ilegalităţi şi a susţinut că a fost 'curat' în toţi cei 30 de ani de când face politică.

Biroul său nu a răspuns solicitării de a comenta cu privire la banii presupuşi a fi fost găsiţi în lenjeria intimă a senatorului, un incident relatat pe larg în marile cotidiene braziliene, care au citat surse rămase anonime.

Poliţia federală a refuzat să comenteze, invocând secretul anchetei.

Într-un comunicat de miercuri, poliţia a informat că a întreprins percheziţii în cadrul unei anchete privind posibila deturnare de fonduri ale Congresului direcţionate spre secretarul pentru sănătate din Roraima pentru plata măsurilor anti-COVID-19.

Joi, Bolsonaro a spus că raidul poliţiei este dovada că guvernul său luptă cu corupţia.

'Nu există corupţie în guvernul meu şi noi luptăm cu corupţii, oricine ar fi', le-a spus Bolsonaro susţinătorilor strânşi în afara reşedinţei prezidenţiale.

Promisiunile anticorupţie ale lui Bolsonaro şi-au pierdut din credibilitate după campanie.

Fostul său ministru al justiţiei, Sergio Moro, un fost judecător extrem de popular, cunoscut pentru poziţia sa dură anticorupţie, a demisionat în cursul anului, spunând că Bolsonaro a încercat să intervină într-o anchetă a poliţiei în interes personal, ceea ce preşedintele a negat.

Fiul preşedintelui este anchetat pentru corupţie în Rio de Janeiro, acuzaţiile fiind respinse de cei doi.