Un pompier a fost distins cu Emblema de Onoare după ce a salvat viața a doi oameni în timp ce-și sărbătorea ziua de naștere

Silviu Negrea a reuşit să salveze două persoane care dormeau într-o locuinţă cuprinsă de fum.

Un pompier a fost distins cu Emblema de Onoare după ce a salvat viața a doi oameni în timp ce-și sărbătorea ziua de naștere

Un pompier gorjean a primit, astăzi, „Emblema de Onoare“ a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, după ce a intervenit la un incendiu şi a salvat viaţa a două persoane.

Silviu Negrea îşi sărbătorea ziua de naştere, aflându-se în timpul liber, însă nu a ţinut cont de acest aspect.

Povestea sa a fost prezentată pe pagina de Facebook a ISU Gorj: „În seara zilei de 09 ianuarie 2020, în timp ce îşi sărbătorea ziua de naştere alături de familie şi câţiva prieteni la un local din municipiul Tg-Jiu, Silviu a auzit ţipete disperate pe stradă.

A ieşit din local pentru a vedea ce s-a întâmplat şi a văzut flăcările care cuprinseseră o casă la doar câţiva zeci de metri. A fugit spre locul cu pricina, le-a cerut celor care erau martori la eveniment stingătoarele pe care le aveau în maşini şi a acţionat pentru localizarea incendiului. În acelaşi timp, încerca să afle dacă sunt persoane în interior:

- Sunt pompier! Ştiţi dacă locuieşte cineva aici?

- Stau mai multe persoane aici! Mai sunt camere construite şi în spate!, răspunde un domn care, cel mai probabil era vecin.

Flăcările cuprindeau cu repeziciune clădirea!

Silviu a intrat să cerceteze încăperile imobilului, iar într-una dintre camere a găsit un bărbat şi o femeie care dormeau, fără să fi simţit nimic din ce se întâmpla.

Monoxidul de carbon începuse să intre în încăpere.... Din fericire, cele două persoane nu au suferit leziuni, dar cel mai probabil, fără intervenţia colegului nostru lucrurile ar fi luat o întorsătură tragică.

Când eşti pompier, eşti pompier oricând, chiar dacă eşti în timpul liber sau îţi sărbătoreşti ziua de naştere!“.