Un polițist și-a făcut nunta din șpagă

Un polițist de la Secția 1 Rurala Valu lui Traian a fost arestat pentru 30 de zile, el fiind acuzat de trafic de influență. Este vorba despre Silviu Nicolae Grosu, care, timp de câteva luni, l-a dus cu zăhărelul pe un bărbat, depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice, că va reuși clasarea dosarului în care acesta era cercetat. S-au întâlnit în diferite locații, inclusiv la Nașul și Finul din Valu lui Traian, unde a tot primit bani, șampanie, whisky, un miel, dar îi erau plătite și consumațiile. Mai mult decât atât, polițistul îi tot spunea șoferului cercetat că atât colegii lui cât și procurorii sunt fie corupți, fie ușor de manipulat, doar că, în speța de față, e mai greu pentru că s-a schimbat procurorul.

Un polițist și-a făcut nunta din șpagă

Potrivit anchetatorilor: ” În perioada mai-septembrie 2019, a pretins și primit de la un martor-denunțător, in mai multe tranșe, suma totală de 6.000 de lei și produse alimentare (30 sticle de whisky, 10 sticle de șampanie și un miel), cu scopul de a îndeplini acte contrare atribuțiilor sale de serviciu ca organ de cercetare penală (obținerea de acte publice contrafăcute sau audierea unui martor mincinos) și de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunțătorul era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni privind siguranța circulației rutiere”.

Potrivit informațiilor noastre, totul a început pe 10 mai 2019, când un șofer a fost oprit în trafic, pe raza localității Cumpăna, fiind depistat că era sub influența băuturilor alcoolice. I s-a întocmit dosar penal, după care, la scurt timp, a fost contactat de către polițistul Silviu Nicolae Grosu, care i-ar fi spus că are ”intrare” la Parchet și că îi poate obține clasarea dosarului în schimbul unor beneficii materiale.

S-au întâlnit, au vorbit, după care șoferul a început să ”cotizeze”. I-a dat diferite sume de bani, cei doi întâlnindu-se prin diferite locații, ajungându-se la suma totală de 6.000 de lei. Se pare că omul legii îi tot cerea bani, invocând diverse motive și plângându-se că s-a schimbat procurorul și că este mai grea ”intrarea”. Însă, chiar dacă cerea sume fixe, cuprinse între 100 și 500 de lei, dacă șoferul avea mai puțin, nu era problemă, Grosu acceptând oricât, chiar și consumații plătite la localuri.

Și asta nu e tot. Polițistul a cerut și un miel, care i-a fost adus la localul Nașul și Finul din Valu lui Traian, dar și 30 de sticle de whisky și 10 de șampanie, în valoare de 2.600 de lei, întrucât a organizat petrecerea sa de nuntă, eveniment la care l-a invitat și pe șoferul cercetat, dar care a refuzat invitația.

Silviu Nicolae Grosu i-a spus celui cercetat că va obține un document de la Primăria Cumpăna din care să reiasă că drumul pe care a fost oprit și depistat sub influența alcoolului nu este public (rigolă). Mai mult decât atât, omul legii l-a pus să găsească o persoană care să declare că ea ar fi fost, de fapt, la volan. Numai că timpul trecea, tot cerea bani și bunuri, însă nu se ținea de promisiuni. Acum a ajuns în arest, polițistul refuzând să facă vreo declarație.

Sursa: Replica Online