Un polițist a fost condamnat la închisoare pentru luare de mită

Un agent de poliție a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Un polițist a fost condamnat la închisoare pentru luare de mită

Magistrații de la Curtea de Apel Târgu-Mureș au condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, un fost agent de poliție acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită.

  • Agentul de poliție ceruse 1.000 de lei unui șofer.
  • Agentul de poliție trebuie să muncească timp de 90 de zile în folosul comunității.
  • Agentul activa în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Secția 1 Poliție Rurală când ar fi comis infracțiunea.

Conform reprezentanților Direcției Generale Anticorupție, în iunie 2018, agentul de poliție a tras pe dreapta un șofer pentru un control de rutină.

Agentul de poliție a descoperit că șoferul avea certificatul de înmatriculare suspendat, ITP-ul expirat, nu avea asigurare obligatorie valabilă și nu avea documente justificative pentru cantitatea de lemne transportată.

Agentul de poliție i-ar fi solicitat șoferului 1.000 de lei pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau.

Mai mult, agentul de poliție l-ar fi amenințat pe șofer că, dacă nu încasează banii respectivi, șoferul riscă să ajungă la închisoare, să se aleagă cu o amendă ridicată și să piardă atât mașina, cât și cantitatea de lemn transportată.

Șoferul a depus denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita, iar lucrătorii de aici au început urmărirea penală care a dus, în cele din urmă, la condamnarea fostului agent de poliție.