Un minor din Craiova a produs un accident în timp ce era urmărit de trei echipaje de Poliție

Caz halucinant la Craiova. Accident rutier produs de un elev de 16 ani care era urmărit de trei echipaje de Poliţie. În maşină mai erau doi minori.

Băiatul luase maşina părinţilor, o Dacie Sandero, şi plecase la plimbare cu alţi doi prieteni, în vârstă de 15, respectiv 16 ani. Când a văzut că un poliţist i-a făcut semn să oprească, adolescentul a accelerat. Poliţiştii l-au prins abia după ce a intrat cu maşina în alt autoturism.

Un copil de 16 ani a făcut un accident rutier după ce s-a urcat la volanul maşinii familiei şi a plecat la plimbare prin oraş. Mai mult decât atât, el nu a oprit la semnalele unui poliţist şi a declanşat o urmărire ca-n filme. Incidentul a avut loc în noaptea de 9/10 septembrie, imediat după miezul nopţii. Un echipaj de poliţie a vrut să oprească un autoturism care se deplasa pe o stradă din Craiova, dar şoferul a accelerat şi a fugit. 

Trei echipaje de poliţie au încercat să-l oprească pe şoferul care gonea pe străzile din oraş. La un moment dat, conducătorul auto a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un alt vehicul parcat pe una dintre străzi.  

O tânără care se afla în zonă unde a avut loc accidentul a auzit sirenele mai multor maşini de poliţie şi a început să filmeze. A surprins exact în momentul impactului.   

Când au alergat să-l imobilizeze pe şofer, poliţiştii au văzut că şoferul şi pasagerii erau minori.

„Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe strada General Doctor Ion Cernătescu. Întrucât conducătorul acestuia nu a oprit şi a mărit viteza şi direcţia de deplasare, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, fiind solicitat sprijinul mai multor echipaje de poliţie. La intersecţia dintre străzile Păltiniş şi Fraţii Goleşti, cel în cauză a pierdut controlul volanului şi a lovit un autoturism care se afla parcat în zona respectivă, fiind apoi imobilizat de poliţişti. Astfel, conducătorul a fost identificat în persoana unui minor de 16 ani, din Craiova, iar în autoturism au mai fost identificaţi alţi 2 minori de 15 şi 16 ani, ambii din Craiova", a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.  

Dragoş Turcu, şoferul de 16 ani, le-a povestit poliţiştilor că a vrut să facă o plimbare cu prietenii şi a luat cheile de la măsina părinţilor fără ca aceştia să ştie.

Dragoş Turcu este elev în clasa a X-a la Liceul Gheorghe Chiţu din Craiova. Prietenii săi sunt şi ei elevi în clasele a VIII-a şi a X-a la alte două licee din Craiova.  

Poliţiştii au întocmit în acest caz un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi continuă cercetările. Părinţii au declarat că nu ştiau unde sunt copiii şi ce fac.