Un german a păcălit Google Maps folosind un truc simplu. A avut nevoie doar de un căruţ şi câteva telefoane mobile

Un german a generat un ambuteiaj virtual pe Google Maps după ce a tras după el un căruţ cu 99 de telefoane mobile pe străzile din Berlin, transmite marţi Dailymail. Smartphone-urile din căruţ, conectate la Google Maps, au păcălit aplicaţia să arate o stradă goală ca fiind blocată de trafic.

Un german a păcălit Google Maps folosind un truc simplu. A avut nevoie doar de un căruţ şi câteva telefoane mobile

 

Simone Weckert, artist de meserie, a descoperit că poate păcăli sistemul aplicaţiei să creadă că pe drumul parcurs de el cu cele 99 de telefoane mobile este un ambuteiaj în trafic.

Culoarea drumurilor din aplicaţie s-a schimbat din verde în roşu, ceea ce a dus Google Maps să le spună utilizatorilor să evite zonele respective din capitala Germaniei.

Pe site-ul său, Weckert a scris că serviciul interactiv al Google Maps a "schimbat fundamental modul în care înţelegem ce este o hartă" şi modul în care interacţionăm cu ele.

El a mai spus că aplicaţia "şi-a stabilit singură o poziţie" prin interacţiunea cu alte aplicaţii precum Airbnb şi deliveroo, creând o nouă formă de "capitalism digital".

Totodată, Weckert a punctat că acest mod nou de a interacţiona cu hărţile ne poate determina comportamentul, el punctând că schimbarea culorii străzii din Google Maps din verde în roşu are un impact în lumea fizică prin schimbarea rutei pe care o alegem când conducem.