Un episcop promovează teoriile conspiraţoniste despre COVID-19 şi îndeamnă populaţia să nu accepte vaccinul

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, cel care în campania prezidenţială din anul 2016 l-a sprijinit deschis pe Igor Dodon, s-a adresat cu un mesaj către preoţime şi enoriaşi în care a promovat teorii ale conspiraţiei. Acesta susţine că noul coronavirus „a fost născocit” de om şi îndeamnă oamenii să nu accepte vaccinul împotriva acestuia.

Un episcop promovează teoriile conspiraţoniste despre COVID-19 şi îndeamnă populaţia să nu accepte vaccinul

Episcopul susține că vaccinul este o capcană, iar cine se vaccinează va avea implemant în organism un mecanism de urmărire. Mai mult decât atât, prin acest vaccin este influențată chiar și gândirea omului.

„Protejaţi creştinii de vaccin şi lămuriţi-le în ce constă pericolul. Vaccina propusă de globalişti şi reclamată de banii lor nu vă pară că este pomană, ea este capcana care ne lipseşte de libertate ca dar sfânt, primit de la Dumnezeu. Omul vaccinat benevol îşi implementează în organism mecanismul de urmărire. Prin astfel de vaccin, datorită progresului economic, se influenţează chiar şi modul de gândire a omului. În felul acesta, omul îi face loc computerului în mintea, în capul său, care îi dă porunci cum să procedeze, ce să facă, ce să grăiască, când să se odihnească, când să-l batjocurească pe Dumnezeu”, a declarat Merchel. 

Episcopul a îndemnat oamenii să nu se teamă de „dictatura globaliştilor, ci de Dumnezeu”.