Un cunoscut cercetător rus a fost înjunghiat și aruncat de la etajul 14

Aleksandr Kaganski, un cercetător care lucra la un vaccin anti-COVID-19, a fost găsit mort la Sankt Petersburg. Bărbatul fusese înjunghiat şi aruncat de la etajul 14.

Un cunoscut cercetător rus a fost înjunghiat și aruncat de la etajul 14

Aleksandr Kaganski, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit mort, în lenjerie intimă, lângă imobilul unde locuia la Sankt Petersburg.

Cercetătorul a căzut în gol de pe fereastra apartamentului său, situat la la etajul 14. Cadavrul său prezintă răni provocate de o armă albă.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru crimă. Nu au prezentat deocamdată niciun mobil, dar, potrivit Moskovski Komsomoleţ (MK), un suspect în vârstă de 45 de ani a fost arestat în acest caz.

MK scrie că cercetătorul „a dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului”.

Doctorul Kaganski decedat „în circumstanţe bizare”, notează ziarul rus. Aleksandr Kaganski era cunoscut în lumea ştiinţifică pentru cercetările sale asupra cancerului. El a lucrat timp de 13 ani în Scoţia, la Edinburgh, înainte de a se întoarce în ţara sa în 2017, la Vladivostok, pentru un post de profesor. A fost directorul Centrului de medicină genomică şi regenerativă din cadrul Universităţii Federale a Extremului Orient Rus din Vladivostok.