Un comandant de Poliție a convins un bărbat să nu se sinucidă, după ce a citit pe Facebook că acesta vrea să arunce casa în aer

Comandantul Poliției din Câmpulung Muscel a luat în serios un mesaj postat pe Facebook de un localnic prin care acesta spunea că are de gând să se sinucidă și să arunce în aer apartamentul în care locuiește.

Un comandant de Poliție a convins un bărbat să nu se sinucidă, după ce a citit pe Facebook că acesta vrea să arunce casa în aer

S-a dus personal acasă la bărbatul care își anunțase intențiile pe rețeaua socială și reușit să-l convingă să revină la sentimente mai bune. Ulterior, același bărbat a postat un alt mesaj prin care își exprima recunoștința că strigătul lui de disperare chiar a fost ascultat.

Gestul polițistului din Câmpulung Muscel a fost apreciat și într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Iată mesajul:

„Un bărbat din Câmpulung a anunțat pe Facebook, în urmă cu câteva zile, că se va sinucide. “Îmi voi pune capăt zilelor, voi arunca în aer apartamentul în care stau”.

Comisarul-șef Marian Iordache, șeful Poliției Câmpulung-Muscel, imediat ce a aflat, s-a deplasat la locul în care se afla bărbatul.
Îl cunoștea. În urmă cu câteva luni, îl ajutase într-o problemă ce privea starea de sănătate a fiicei sale.

Acum, același bărbat era îngrijorat de pierderea locuinței. Din cauza reducerii indemnizației de revoluționar, susținea că nu mai are posibilitatea să își achite obligațiile financiare.

După o discuție purtată față în față, ca de la om la om, polițistul l-a convins să renunțe la orice act nesăbuit.

După acest episod și după ce a conștientizat că nu este singur, a revenit cu o postare, în care îi mulțumea colegului nostru pentru sprijin și pentru discuția purtată.

Dragi prieteni, în primul rând vă mulţumesc că aţi dat importanţă demersului pe care l-am făcut public către înaltele autorităţi care, de fapt, nu au rămas pasive şi au intervenit. Domnul comandant al Poliţiei Câmpulung, comisarul şef Marian Iordache, m-a oprit de la gestul pe care eram gata să îl fac. Eram disperat din cauza situaţiei în care mă aflu…

Astăzi, colegul nostru l-a vizitat din nou, pentru a vedea în ce stare se află și i-a promis că îl va ajuta să găsească o soluție pentru a ieși din impasul în care se află.”