Un bebeluș de aproximativ 2 luni a fost găsit abandonat la marginea unei comune din Olt

Un bebeluş a fost găsit abandonat în urmă cu două seri la marginea localităţii Verguleasa, din judeţul Olt. Poliţiştii îi caută mama.

Un bebeluș de aproximativ 2 luni a fost găsit abandonat la marginea unei comune din Olt

 

Descoperirea surprinzătoare a făcut-o un tânăr din sat, care mergea să-şi aducă din câmp calul. Copilul, o fetiţă de aproximativ 2 luni, a fost găsit înfăşurat într-o pătură, pe drumul care leagă Verguleasa de Cungrea, iar alături de el era un rucsac în care se găseau scutece de unică folosinţă, un biberon cu lapte şi chiar un medicament pentru a-i alina durerile de burtică. Tânărul şi-a anunţat în primă fază mama, ulterior chemând şi autorităţile.

Primarul comunei Verguleasa, Valentin Piciu, a declarat pentru Adevărul că micuţa era în stare bună şi că, din ultimele informaţii care au ajuns în sat, ar fi deja în grija DGASPC. 

„Joi seara a fost găsit, l-a găsit un băiat, se ducea să-şi ia calul de la câmp. Lângă copil era un rucsac, erau scutece, lapte praf, biberon, Espumisan, probabil că avea colici copilul. L-a luat acasă, a anunţat Poliţia, Ambulanţă, a fost luat şi dus la spital, pentru evaluare, am înţeles că este la DGASPC acum“, a declarat primarul localităţii Verguleasa. 

Poliţiştii din cadrul IPJ Olt au deschis dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului şi desfăşoară cercetări pentru a da de urma mamei bebeluşului. Tânărul le-ar fi spus, a mai declarat primarul, că ar fi văzut în zonă o maşină înmatriculată în judeţul Dolj.

„La data de 23 aprilie 2020, în jurul orei 20.30, am fost sesizati prin SNUAU 112 despre faptul că un bebeluş a fost abandonat pe marginea unui drum din comuna Verguleasa, judeţul Olt. Bebelusul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului şi desfăşoară activităţi în vederea identificării persoanei care a abandonat bebelusul.“, a declarat Alexandra Dicu, purtîătorul de cuvânt al IPJ Olt.