Un bărbat din Baia Mare a fost reţinut pentru deţinerea unui pui de urs - Polițiștii au găsit în locuință și zeci de kilograme de vânat

Un pui de urs în vârstă de 4 luni a fost găsit în magazia unui bărbat din Borșa, Maramureș, animalul fiind examinat de către un medic veterinar și predat reprezentaților Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Maramureș.

Un bărbat din Baia Mare a fost reţinut pentru deţinerea unui pui de urs - Polițiștii au găsit în locuință și zeci de kilograme de vânat

În gospodăria bărbatului de 59 de ani, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Maramureșau mai găsit peste 40 de kilograme de carne, ce pare a fi de vânat, o capcană tip „gură de lup” și o ancoră metalică. Bunurile au fost confiscate, iar animalul a ajuns la reprezentanții Gărzii de Mediu.

Puiul de urs a fost examinat de către un medic veterinar, fiind predat reprezentaților Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Maramureș.

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Maramureş au făcut, joi, în baza mandatelor emise de Judecătoria Vişeu de Sus, trei percheziţii domiciliare, la locuinţa şi dependinţele bărbatului de 59 de ani, din Borşa.

În continuare, se efectuează cercetări față de bărbatul de 59 de ani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv deținerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic.

Pe parcursul perchezițiilor, polițiștii S.A.E.S.P. au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, polițiștilor din cadrul Grupei Canine și Poliției Borșa, precum și al comisarilor Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Maramureș.