Un bărbat aflat în carantină, sub pază, a fost găsit mort

Bărbatul de 51 de ani s-a întors recent din Germania. Deoarece nu a respectat izolarea la domiciliu, a fost plasat în carantină instituţionalizată, sub pază.

Un bărbat aflat în carantină, sub pază, a fost găsit mort

Un bărbat în vârstă de 51 ani, aflat în carantină instituţionalizată, a fost găsit mort miercuri, 3 iunie. anunţul a fost făcut de Prefectura Judeţului Bistriţa-Năsăud. 

Bărbatul s-a întors din germania pe data de 22 mai. deoarece nu a respectat izolarea la domiciliu, pe data de 25 mai a fost introdus în carantină instituţionalizată, sub pază.

„În această dimineaţă şi la prânz, persoana respectivă nu a ridicat masa, astfel că jandarmii care asigurau paza locaţiei de carantinare au încercat să ia legătura cu aceasta pentru a verifica dacă sunt nereguli. Ca urmare a faptului că nu au reuşit să stabilească un contact, forţele de ordine au recurs la intrarea forţată în camera acesteia”, transmite Prefectura.

Bărbatul a fost găsit în stare de inconştienţă. Echipajele medicale care au intervenit la faţa locului au constatat decesul.

O echipă formată din poliţişti de la Investigaţii Criminale şi Criminalistic se află la faţa locului şi efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. Totodată, va fi efectuată necropsia cadavrului care va stabili cu exactitate cauza decesului.

„Menţionăm faptul că bărbatul nu a semnalat autorităţilor în niciun moment probleme de sănătate, simptomatologie specifică CoVid-19 sau alte probleme. Ultima dată când s-a luat legătura cu această persoană a fost în seara de 2 iunie”, adaugă reprezentanţii Prefecturii BN.