Un bărbat a fost împușcat de polițiști, după ce a atacat un paznic cu o sabie

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Peştişani, judeţul Gorj, a fost împuşcat în picior de poliţişti, după ce nu s-a supus somaţiilor acestora de a arunca o sabie cu care a încercat să atace un paznic de vânătoare şi maşina acestuia.

Un bărbat a fost împușcat de polițiști, după ce a atacat un paznic cu o sabie

Poliţiştii din Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că pe raza comunei Peștișani, pe un teren agricol, se află un bărbat care are asupra sa o pușcă de vânătoare și o sabie.

La fața locului au fost direcționați polițiști din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgu Jiu, care au efectuat verificări în zona împădurită, fiind însoțiți de paznicul de vânătoare și apelant, context în care au depistat persoana în cauză, care nu s-a spus somațiilor de a arunca sabia, acesta încercând să atace paznicul de vânătoare, fără să-l lovească, cât și autovehiculul acestuia, fapt pentru care bărbatul a fost somat.

Acesta nu s-a supus somației, ci a devenit agresiv față de unul dintre agenții de poliție, amenințându-l cu sabia, fapt pentru care celălalt agent de poliție a executat două focuri de armă în plan vertical, iar agentul de poliție amenințat, văzând că pericolul este iminent asupra vieții și integrității sale corporale, a executat foc cu arma din dotare asupra bărbatului, în zona piciorului drept.

“S-a procedat la identificarea bărbatului, de 44 de ani, din comuna Peștișani, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. La locul producerii evenimentului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul IPJ Gorj, pentru efectuarea cercetării la fața locului, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și amenințare, cauza fiind preluată de către Parchetul de pe lângă Judecatoria Municipiului Târgu Jiu, pentru continuarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Ţuhaşu.