Studiu despre ce simt oamenii inainte sa plece de pe aceasta lume

Patricia Pearson, jurnalista canadiana si autoarea cartii „Opening Heaven’s Door: Investigating Stories of Life, Death, and What Comes After” (n.r. – „Deschizand usa Raiului: Investigatii pe teme de viata, moarte si viata de apoi”) a studiat timp de cinci ani ce se intampla dupa moarte.

Studiu despre ce simt oamenii inainte sa plece de pe aceasta lume
Loading...

 

Timp de cinci ani Patricia a stat de vorba cu zeci de persoane care au lucrat cu bolnavi in stare terminala, dar si cu cei care se aflau la un pas de a trece in lumea de dincolo.

Jurnalista a descoperit ca, in mod ciudat, muribunzii par a sti exact care este urmatoarea lor destinatie si cand vor ajunge acolo, noteaza adevarul.

Destinatia finala incepe cu 72 de ore inainte

Muribunzii incep sa vorbeasca in metafore despre calatoria spre lumina inainte cu 72 de ore de trecerea in nefiinta. „Cand sora mea era pe moarte din cauza cancerului la san, a spus, parca frustrata: «nu stiu cum sa plec», apoi a pomenit ca ar avea nevoie sa fie ajutata la zbor”, povesteste Patricia.

Jurnalista a stat de vorba si cu o asistenta care a intalnit zeci de persoane pe patul de moarte. Aceasta i-a relatat alte cazuri de pacienti care o rugau sa-i ajute sa plece spre o destinatie. „A inteles sotia mea tot ce trebuie in legatura cu pasaportul si biletul de calatorie?”, a intrebat-o pe asistenta Maggie Callnan un barbat chinuit de cancer pancreatic, cu putin timp inainte sa moara. Dupa ce a intalnit sute astfel de cazuri, Callnan crede ca aceasta viziune a mortii ca o calatorie nu este intamplatoare.

Majoritatea pacientilor care erau constienti cu o ora inainte de moarte au declarat ca s-au intalnit cu apropiatii lor decedati, fie ca luasera sau nu medicamente. „Cand am intervievat-o pe Audrey Scott, o femeie in varsta de 84 de ani care se stingea din cauza cancerului, femeia mi-a spus ca a fost vizitata de fiul sau adoptiv, Frankie, care murise in urma cu ani buni”, isi aminteste jurnalista.

 

Loading...