Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică din Republica Moldova a decis prelungirea stării de urgență în această țară până la data de 15 septembrie, în contextul pandemiei de COVID-19.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită

Astfel, prin această decizie, se prelungește automat și termenul de aplicare a tuturor restricțiilor impuse anterior de către autoritățile moldovene pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus, după cum informează stiri.md.

În acest context, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a Republicii Moldova informează că, începând cu data de 1 septembrie, cetățenii care intră în țară și călătoresc în țări aflate în zona verde, adică cele cu risc scăzut de infectare, nu vor fi nevoiți să stea în autoizolare.

Școlile se vor redeschide în Republica Moldova de la 1 septembrie

Tot de la 1 septembrie, autoritățile din Republica Moldova au anunțat și că se vor redeschide școlile și grădinițele, în baza unor instrucțiuni clare și cu respectarea strictă a normelor sanitare.

Având în vedere faptul că redeschiderea școlilor reprezintă o provocare majoră în lupta împotriva COVID-19, specialiștii din cadrul CNESP au reamintit regulile de bază pentru prevenirea răspândirii virusului. Acestea sunt igienizarea frecventă a mâinilor, respectarea distanței fizice de cel puțin un metru și purtarea corectă a măștilor de protecție în spațiile închise și în cele aglomerate.

Anunțul Comisiei pentru Sănătate Publică vine în contextul în care, miercuri dimineață, premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunțat că starea de urgență din această țară ar putea să fie prelungită, potrivit stiri.md.

De asemenea, premierul Ion Chicu a făcut apel miercuri la cetățenii Republicii Moldova să respecte în continuare regulile destinate prevenirii răspândirii coronavirusului, dar fiind faptul că locurile din spitalele din țară sunt limitate, iar autoritățile se așteaptă ca în următoarele zile să se înregistreze noi recorduri de îmbolnăviri cu COVID-19.

Marți, 25 august, Republica Moldova a depășit pragul de 34.000 de cazuri de COVID-19, după ce alte 530 de persoane au fost depistate pozitiv.