Spitalului Leprozerie din Tichilești a intrat în carantină pentru protejarea pacienților

Ministerul Sănătății a decis intrarea în carantină a Spitalului Leprozerie din Tichilești, județul Tulcea. Măsura a fost luată pentru ptrotejarea celor nouă pacienți, care sunt internați acolo în prezent.

Spitalului Leprozerie din Tichilești a intrat în carantină pentru protejarea pacienților

”Spitalul este în carantină ca să îi protejeze pe oameni. Nimeni nu intră și nimeni nu iese pe perioada stării de urgență, în afară de cadrele medicale. Nici furnizorii de alimente nu sunt primiți în curte”, a declarat, pentru Libertatea, Cristina Lazarim, managerul Leprozeriei Tichilești.

În ultimul spital pentru bolnavii de lepră din Europa lucrează șase cadre medicale.

”Se face triaj epidemiologic la intrarea personalului medical în tură. Personalul lucrează în ture de câte 14 zile”, mai spune Cristina Lazarim.

Leprozeria a fost înființată la începutul anilor 1900. Aici au fost aduși cu forța bolnavii de lepră din România și chiar din afara țării. Dacă pe vremuri erau 200 de bolnavii, acum în spitalul din Tichilești mai sunt doar nouă pacienți.

Cea mai veche pacientă din Leprozeria Tichilești va împlini anul acesta 74 de ani de când este internată în unitatea medicală.