Sindicatul EUROPOL: Șoferița din Buzău a încercat să-l omoare pe polițistul de pe motocicletă

Europol, sindicatul poliţiştilor europeni, a reacţionat la scurt timp după producerea accidentului de la Buzău în urma căruia a fost rănit un poliţist de la Serviciul Rutier. Agentul principal Adrian Popa a fost lovit de un autoturism pe care-l urmărea, pe motocicletă, pentru că nu a oprit la semnalele acestuia.

Sindicatul EUROPOL: Șoferița din Buzău a încercat să-l omoare pe polițistul de pe motocicletă
”Tupeu fără margini al unei femei de 32 ani care se afla la volanul unui autoturism pe care îl conducea pe străzile din Buzău. După ce un poliţist rutier pe motocicletă a efectuat semnalul regulamentar de oprire, femeia a încercat să scape lovindu-i motocicleta care a fost proiectată într-un taxi care circula de pe sensul opus”, scrie Europol pe pagina de Facebook.
 
Aceştia spun că din înregistrare se poate observa cum femeia pierde pentru scurt timp controlul volanului dar redresează autoturismul şi se deplasează în viteză, crezând ca a scăpat după ce vede motocicleta în flăcări.
 
”Adrian nu se pierde cu firea, îndepărtează curioşii din jurul focului şi îşi anunţă colegii despre caracteristicile autoturismului. La scurt timp după mobilizarea echipajelor din teren, femeia este identificată într-o benzinărie, unde probabil se ascundea”, scrie autorul postării. 
 
Femeia de 32 de ani a fost reţinută şi este acuzată de săvârşirea infracţiunii de “tentativă de omor” şi “părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”. ”Îi transmitem sincere felicitări colegului nostru, agent principal de poliţie Adrian Popa, pentru modul de intervenţie şi perseverenţa de care a dat dovadă şi ne bucurăm nespus pentru faptul că nu a suferit vătămări grave”, este mesajul celor din Europol adresat poliţistului buzoian.