Sindicatul Europol: Pensiile polițiștilor și ale militarilor nu sunt „pensii speciale“

Sindicaliștii din poliție spun adevărul despre cifrele din spatele pensiilor polițiștilor și militarilor: sunt pensii de serviciu, iar speranța de viață a polițiștilor este la aproape jumătate din speranța de viață a pensionarilor din afară sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Sindicatul Europol: Pensiile polițiștilor și ale militarilor nu sunt „pensii speciale“
Comunicatul Sindicatului Europol:
Pensiile polițiștilor și ale militarilor nu sunt "pensii speciale".
Pensia medie la nivelul MAI nu este de 9000 lei așa cum se afirmă în spațiul public, ci este aproximativ 3700 lei, în condițiile în care în această medie intră și pensii nesimțite cum este cea a doamnei Irina Alexe, în prezent secretar de stat în MAI, care încasează aprox. 14000 lei pensie și încă aprox. 11.000 lei venit ca secretar de stat.
Toate țările din UE au condiții similare de pensionare la nivelul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.
Speranța de viață a polițiștilor este la aprox. jumătate din speranța de viață a pensionarilor din afară sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.
Vârsta de pensionare pentru polițiști este de 60 de ani, acordându-se un spor de vechime pentru cei care își desfășoară activitatea în condiții deosebite sau speciale de muncă, la fel cum se întâmplă și la nivelul sistemului public de pensii (mineri, personal CFR, personal navigant, balerini etc).