Simona Halep va juca în turneul de la Palermo

Organizatorii au anunțat vestea într-o conferință de presă matinală, iar campioana de la Wimbledon a întărit anunțul cu un mesaj video zâmbitor

Simona Halep va juca în turneul de la Palermo

„Salut tuturor, sunt foarte fericită să anunț că voi reveni la Palermo după zece ani. Sper să am o săptămână grozavă acolo. Ne vedem în curând”, au fost cuvintele Simonei Halep, după ce Giorgio Cammarata, președintele Country Club, și Oliviero Palma, directorul turneului, au confirmat azi dimineață, la ora 10:00 a Italiei, prezența româncei în turneul italian.

Participarea lui Halep este o veste excelentă, de decenii Palermo nu a mai primit o jucătoare care a fost numărul unu mondial. Orașul nostru e dedicat tenisului, venirea ei va fi de mare interes pentru toată lumea”, a spus Palma adăugând că „o vom avea pe Halep, cinci jucătoare clasate între locul 10 și 20 și patru între 30 și 40. Anul acesta turneul nostru poate fi definit drept Premier, deși este International”. Circuitul WTA e întrerupt de la începutul lunii martie încoace, când s-a produs anularea turneului de la Indian Wells, urmată de o oprire a tuturor competițiilor pe o perioadă mai lungă, din cauza pandemiei cu virusul SARS-CoV-2.

În legătură cu măsurile prevăzute contra COVID-19, directorul a precizat că „Halep e convinsă de siguranța orașului și a turneului”. Acesta se va desfășura între 3 și 9 august. Simona spusese că ia serios în calcul participarea la concursul italian care se dispută pe zgură. Ea nu a mai jucat niciun meci oficial de la finala câștigată la Dubai contra Elenei Rybakina pe 22 februarie.