Se amână concediile în MAI

Tragerea de timp până după alegeri a carantinării, fie ea una națională sau ”pe felii” a devenit deja o misiune imposibilă pentru oamenii președintelui din sistem. Mai ales că aceștia conștientizează pe deplin că deja s-a forțat prea mult nota, cel puțin în cazul cadrelor Ministerului Afacerilor Interne. Ținute în stradă, ”carne de tun” împotriva pandemiei ucigașe de COVID, de aproape nouă luni de zile.

Se amână concediile în MAI

Numai că, așa după cum dezvăluiam zilele trecute, angajaților de la Interne, fie ei polițiști, jandarmi sau pompieri li se va cere din nou un alt ”ultim efort”.

Astfel că după orele suplimentare băgate nu doar pentru a îndeplini ”planul la amenzi” ca să dea bine statisticile oficiale ale măsurilor luate împotriva pandemiei, polițiștii și jandarmii vor trebui să asigure prin alte nopți nedormite lângă cei dragi și buna asigurare a alegerilor parlamentare din 6 decembrie. De-abia după aceea urmând să fie instruiți și ”oficial” cu privire la ceea ce li se pregătește.

Și anume anularea tutoror concediilor sau a altor forme de libere pe parcursul lunii decembrie.

Pentru că, într-adevăr, conducerea Ministerului de Interne chiar că nu mai are de unde să scoată alți oameni pe străzi, oricât ar vrea. Însă cum acest lucru li se cere insistent, singura soluție de compromis găsită până acum este să se tragă din nou, ”cât se poate”, pe aceiași polițiști, jandarmi și pompieri care nu au văzut barem nici cea mai mică brumă de ”recunoștință” la salariu până acum, în ciuda eforturilor depuse în ultimele nouă luni…

Nu sunt oameni!

Acesta este răspunsul pe care deja îl visează șefii din teritoriu când li se cer trimiterea unor efective sporite pe străzi. Dar și comandanții structurilor centrale. Și chiar bună parte a conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

Cu toate acestea, nimeni nu are curajul să ridice tranșant problema crizei de personal din MAI și la nivelul CSAT sau al Adminsitrației Prezidențiale. Pentru că la Palatul Victoria se știu foarte bine, dar degeaba…

Și cu toate că și în alți ani luna decembrie era una dificilă pentru cadrele MAI, acestea reușeau totuși să asigure între ele ”rotația” la permanență. Numai că, de această dată, dacă nu se va găsi o altă soluție miraculoasă de ultimă oră, toate concediile vor fi anulate!

Sursa: Național