Schimb de focuri de armă la graniţa dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud

Mai multe focuri de armă au fost trase duminică dimineaţă din Coreea de Nord către un post de gardă din Coreea de Sud, situat la graniţa dintre cele două state, au informat şefii de Stat Major General ai armatei sud-coreene într-un comunicat, relatează Reuters.

Schimb de focuri de armă la graniţa dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud

 

Incidentul a avut loc duminică dimineaţa, în jurul orei locale 07:41 Militarii sud-coreeni au emis mesaje de avertisment şi au rispostat de două ori. Nu au fost înregistrate victime sau avarii la instalaţiile din Coreea de Sud.

“Acţionăm prin intermediul liniilor de comunicare intercoreene pentru a înţelege situaţia detaliată şi pentru a preveni eventuale noi incidente. Şi, de asemenea, menţinem o postură de pregătire necesară”, a declarat JCS în-
tr-un comunicat citat de Yonhap.

DMZ separă Coreea de Nord şi Coreea de Sud de la Războiul Coreean din anii 50. Cele două Coree nu au încheiat un acord de pace oficial. Zona are o lăţime de aproximativ 4 kilometri şi o lungime de aproximativ 250 de kilometri, iar graniţa intercoreeană este puternic păzită, aminteşte DPA.

Incidentul vine la mai puțin de două zile după ce dictatorul Kim Jong-un a reapărut în public, potrivit presei de stat, după o absență de două săptămâni.

Dispariția acestuia dăduse naștere multor speculații pe tema stării de sănătate, unele publicații afirmând că liderul nord-coreean este în stare vegetativă sau chiar mort după o operație nereușită pe cord.