Scenariul pentru începerea școlii se schimbă pentru câteva unități de învățământ din Capitală - Comitetul pentru Situații de Urgență se reunește duminică

Autorităţile schimbă scenariul de începere a şcolii în câteva unităţi din Capitală, cu doar o zi înainte ca elevii să înceapă anul şcolar 2020-2021. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte duminică.

Scenariul pentru începerea școlii se schimbă pentru câteva unități de învățământ din Capitală - Comitetul pentru Situații de Urgență se reunește duminică
În cadrul şedinţei, şcoala numărul 156 va intra pe scenariul galben (deci cu sistem hibrid) din scenariul roşu în care fusese plasat iniţial (ceea ce însemna predare exclusiv online). Alte şcoli, din sectorul 5, vor ieşi din scenariul galben şi vor intra în roşu, pentru că nu s-au terminat lucrările de renovare, potrivit surselor noastre. 
 
Răzgândirile din Capitală vin la o zi după o decizie similară în Sibiu, unde toţi cei 1.440 de elevi din municipiu care figurau joi, în documentele publicate de Ministerul Sănătăţii, în scenariul roşu, au aflat că vor putea să înceapă de fapt de luni şcoala fie în formă hibrid, fie 100% în clase arată edupedu.ro.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu a fost nevoit să îşi schimbe decizia, la intervenţia Primăriei, relatează Agerpres, aşa că elevii, părinţii şi profesorii din 3 licee din Sibiu au aflat abia în sâmbăta dinaintea începerii anului şcolar că se vor duce fizic de luni la şcoală.
 

SITUAŢII SPECIALE

Schimbările de scenariu au fost confirmate de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care a declarat că au existat unităţi de învăţământ din Bucureşti care au solicitat pe ultima sută de metri acest lucru, urmând ca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală să se reunească duminică şi să decidă revizuirea scenariilor. Ministrul a precizat că situaţii speciale au apărut la Şcoala Centrală şi la o grădiniţă din Bucureşti.
 
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a făcut duminică dimineaţă un nou tur prin unităţi de învăţământ, afirmând că le-a cerut autorităţilor locale să verifice scenariile propuse de conducerile şcolilor şi să dispună revizuirea acestora dacă este cazul. Ea a transmis din nou părinţilor că trebuie să fie "încrezători" şi că îi va primi luni pe elevi "cu zâmbetul pe buze".
 
"Au şerveţele, este asigurată distanţarea socială, în fiecare sală sunt camere de luat vederi. (...) Ieri am avut o discuţie cu dl. prefect şi cu directoarea DSP şi i-am rugat să verifice toate scenariile pe care le-au propus unităţile de învăţământ şi în felul acesta să decidă dacă este nevoie să revizuiască unele scenarii", a declarat Monica Anisie, adăugând că o situaţie specială a apărut a Şcoala Centrală din Bucureşti.
    
"Suntem într-o dinamică, prin urmare, dacă se întâmplă ceva, trebuie să luăm decizii rapide, să intervenim acolo unde este cazul şi să-i primim pe copii în condiţii extraordinar de bune, pentru că ne preocupă siguranţa şi sănătatea copiilor, dar şi a profesorilor. Cu toţii trebuie să fim sănătoşi, ca să putem să desfăşurăm un act educaţional de calitate. (...) Mâine voi fi în şcoală şi îi voi primi pe copii cu zâmbetul pe buze, cu încredere, am vorbit am vorbit cu părinţii, părinţii trebuie să fie încrezători", a mai comentat Anisie, după o vizită la o şcoală din Măgurele.