ROMPAN: Din cauza prețului grâului, pâinea s-ar putea scumpi din toamnă

Potrivit preşedintelui Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), preţul pâinii ar putea creşte din toamnă.

ROMPAN: Din cauza prețului grâului, pâinea s-ar putea scumpi din toamnă

Aurel Popescu, preşedinte al Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), a spus că din cauza preţului mare al grâului, pâinea s-ar putea scumpi din toamnă. Acesta a evitat să spună cu ce procent. 

Văd că prețurile sunt într-o continuă creștere. În luna iunie am înregistrat cele mai mari prețuri de vânzare ale grâului și toate acestea au o influență în prețul făinii și implicit în prețul pâinii. Cine nu a modificat prețurile până acum probabil le va modifica după cumpărarea grâului nou și se va vedea în piața o creștere de preț la pâine. (...) Fiecare antreprenor îți face socotelile proprii. Nu pot să fac eu socotelile nimănui. În orice caz, prețurile sunt destul de mari, dacă avem în vedere prețurile la materia primă. Nu am voie să vă dau procent și nici nu pot să fac o apreciere medie. Fiecare își calculează singur", a declarat Aurel Popescu.