Românul fără adăpost din Franța care a donat toți banii săi sinistraților a fost angajat de primăria din Nisa

Ion-Nelu Gioroiu, devenit faimos în Franța cu numele „Jojo” după ce, la începutul lunii octombrie, a donat puținii bani pe care-i avea pentru a ajuta victimele unor inundații, în ciuda faptului că este el însuși o persoană fără adăpost care trăiește pe străzi, a fost angajat de primăria din Nisa.

Românul fără adăpost din Franța care a donat toți banii săi sinistraților a fost angajat de primăria din Nisa

Românul, în vârstă de 52 de ani, a semnat contractul de angajare cu lacrimi de bucurie, la propriu, în seara zilei de luni, 30 noiembrie, informează site-ul televiziunii franceze CNews.

„Când a semnat documentul de angajare și a primit jacheta de serviciu, Jojo, foarte emoționat, nu s-a putut abține să nu verse o lacrimă”, relatează sursa citată.

Și cu acea  ocazie  Jojo nu  a reușit  să-și stăpânească  lacrimile  de  bucurie când a aflat că, după atâția ani de trăit pe străzi, va avea în sfârșit o locuință.

„Am fost azi-dimineață, la 8, la apartament și l-am trezit. Este fericit, e în al nouălea cer. Mi-a spus că se simte ciudat cu cheile (de la apartament – n.r.) în buzunar și a dormit rău. Ieri a avut foarte multe emoții și au trecut 21 de ani de când nu mai doarme sub un acoperiș”, povestea atunci un voluntar al asociației „Secours Populaire”.

La acea vreme, primăria îi promisese și un loc de muncă pentru a-l recompensa, iar în seara zilei de luni, Jojo a semnat contractul, cu lacrimi de bucurie, în biroul primarului din Nisa, Christian Estrosi . Românul va lucra asfel în serviciul de curățenie a orașului, mai precizează presa locală.

„Bine ați venit la Primărie”, i-a spus primarul.

Abandonat la naștere în Craiova, Jojo a trecut prin foarte multe greutăți până să ajungă la vârsta pe care o are acum. A crescut de mic prin orfelinatele românești, a fost pe străzi în timpul Revoluției din ’89, a lucrat apoi în mai multe locuri prin Italia unde a fost exploatat prin muncă, iar în 2017 a ajuns în Franța. Acolo a lucrat o perioadă la grădinărit pentru diferite familii, iar în cele din urmă și-a instalat salteaua pe o stradă lângă Muzeul de Artă Modernă și Contemporană din Nisa, unde a trăit până să devină un simbol al solidarității umane pentru foarte mulți dintre noi.

Sursa: Jurnal de Emigrant