Românii cu coronavirus de pe nava Diamond Princess sunt în stare bună, în Japonia

Nouă membri de origine română ai echipajului de pe nava Diamond Princess se află în carantină, iar starea de sănătate a celor doi confirmați cu infecție cu coronavirus este bună, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE), luni, într-un comunicat de presă.

Românii cu coronavirus de pe nava Diamond Princess sunt în stare bună, în Japonia

„În continuarea informațiilor referitoare la situația cetățenilor români aflați la bordul navei Diamond Princess și în conformitate cu informațiile transmise de Ambasada României la Tokyo, MAE precizează că cei șapte cetățeni români, membri ai echipajului, transferați în cursul săptămânii trecute la o facilitate din localitatea Wako, prefectura Saitama, se află în continuare în carantină. La data de 1 martie 2020, au fost transferați în aceeași facilitate și ceilalți doi cetățeni români, membri ai echipajului, care rămăseseră inițial pe vas, urmând să fie supuși unei perioade suplimentare de carantină de 14 zile”, precizează MAE.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați spitalizați în Japonia în urma testării pozitive cu COVID-19, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

Ambasada României la Tokyo menține legătura cu autoritățile locale competente și cetățenii români afectați, acordând asistență consulară în limita competențelor legale.

Alți șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost aduși în București cu o aeronavă de tip C-27J Spartan, în 22 februarie. Ei sunt internați într-un centru ținut secret de autorități.

Un număr total 705 persoane, pasageri și echipaj de la bordul vasului Diamond Princess au fost confirmați având COVID-19, iar cinci dintre aceștia au murit.