Românii care pleacă în vacanță în Grecia, aleg să-și facă testul Covid-19 în Bulgaria

Turiştii români care au programate concediile în Grecia încearcă să găsească soluţii cu privire la testul de coronavirus şi se pare că au găsit.

Românii care pleacă în vacanță în Grecia, aleg să-și facă testul Covid-19 în Bulgaria

Un mesaj postat pe un grup de Facebook dedicat romanilor care-si fac vacantele in Grecia arata ca "testele se pot face in Bulgaria: in Sofia, Botevgrad, Sandanski. Am descoperit intamplator o clinica care face teste COVID cu rezultate in engleza in Sofia (in 4 ore) sau in Sandanski (48 de ore). Ideea este ca se pot la bulgari mai repede, fara programare si direct in enlgeza, nu expira pana la granita greaca. Pretul este de 120 de leva (n.r. - aproximativ 300 de lei) de persoana".

Postarea a avut un impact extrem de mare, românii au pus mâna pe telefon şi au sunt la clinică pentru mai multe detalii.

Un utilizator a comentat că a şi primit un raspuns, rezultatul testului va sosi in 48 de ore si ca se poate plati cu cardul bancar.

Numărul ţărilor în care românii nu vor mai putea intra de la 1 august se măreşte din cauza cazurilor de coronavirus. Grecia şi Italia ar putea să-şi închidă graniţele pentru români începând cu luna viitoare. Reaminitm că 20 de ţări europene au impus deja restricţii de călătorie românilor, sau chiar le-au interzis intrarea. 

Potrivit La Repubblica, Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție evoluţia pandemiei de coronavirus în România, Croația, Bulgaria și Serbia, existând posibilitatea de a introduce aceste țări pe lista neagră.

De asemenea Grecia, care nu-i mai primește deja pe sârbi, este foarte precaută cu turiștii străini și a anunțat că poate impune oricând noi restricții.

În acest moment avem un aflux de cazuri din străinătate. Care a fost situaţia neprevăzută? Faptul că a apărut această epidemie la graniţele din nord, în ţările balcanice. Nu ne-am aşteptat la acest lucru. Prin urmare, ne concentrăm în această direcţie. Ce trebuie să facem? Am oprit intrarea din Serbia, de unde am avut multe cazuri. Este posibil să se întâmple acelaşi lucru, văzând dinamica epidemiei şi în Bulgaria şi România", explică profesorul grec de boli infecţioase, Haralambos Gogos.

Potrivit cotidianului To Vima, care apare la Atena, citat de Rador, profesorul Gogos a explicat că Grecia a crescut zilele acestea numărul de teste şi le-a cerut celor care intră prin granița terestră de nord a țării, pe la Promachonas, să aibă teste făcute în țările lor, precizând că este posibil ca și la vamă să fie supuși din nou testărilor de către partea elenă.

Şi pentru că se discută că în aceste ţări pot exista teste false sau falsificate, din acest motiv am discutat și am decis că se vor realiza în paralel şi un număr semnificativ de teste la intrarea în ţara noastră astfel încât să avem un dublu control", precizează profesorul grec.