Reguli noi de călătorie pentru Germania - Test PCR negativ pentru toți cei care intră în țară

Germania înăsprește măsurile la intrarea în țară, pentru evitarea răspândirii COVID-19. Germania va cere teste PCR cu rezultate negative la intrarea în ţară pentru toţi călătorii, indiferent dacă vin dintr-o zonă care nu este considerată de risc.

Reguli noi de călătorie pentru Germania - Test PCR negativ pentru toți cei care intră în țară

Cancelarul Angela Merkel şi liderii regionali au luat această decizie după o reuniune cu liderii landurilor în urma căreia au fost înăsprite restricţiile. „Descurajăm orice călătorie în exterior, în general orice călătorie dacă nu este strict necesară”, a declarat la încheierea reuniunii Angela Merkel.

S-a stabilit „obligativitatea generală” de realizare a unui test la întoarcerea în ţară, o măsură care o înlocuieşte pe cea anterioară, care se referea doar la zonele de risc – deşi implica majoritatea ţărilor lumii – şi care prevedeau un test PCR şi o perioadă de carantină.

Cancelarul Angela Merkel a explicat că guvernul german a contactat companiile aeriene din ţară, astfel încât toţi călătorii care se întorc din vacanţa de Paşte să facă un test „înainte de zborul” de întoarcere. Detaliile acestei măsuri urmează să fie stabilite.

Pe 12 martie, autorităţile germane au scos Insulele Baleare de pe lista zonelor de risc (alături de alte cinci comunităţi autonome spaniole), fapt ce a dus la o creştere explozivă a cererii de bilete de avion şi de oferte de cazare în aceste insule pentru vacanţa de Paşte.

Situaţia a suscitat o amplă polemică în Spania, unde majoritatea cetăţenilor nu pot ieşi din comunităţile lor autonome de Paşte ca urmare a restricţionărilor impuse de pandemie, dar şi în Germania, unde turismul intern este în prezent interzis.