Raportul CIA despre profilul psihologic al lui Hitler

În 1943, precursorul CIA, Biroul de Servicii Strategice, a solicitat profilul psihologic al lui Adolf Hitler, unul dintre cei mai brutali tirani din istorie. O echipă de specialişti condusă de psihanalistul american Walter Lange a făcut portretul unui om cu profunde sentimente de inferioritate pe care le-a compensat prin forţă brută şi cruzime.

Raportul CIA despre profilul psihologic al lui Hitler
Într-un raport de peste 200 de pagini intitulat „Analiza personalităţii lui Adolf Hitler” psihologul de la Harvard Henry Murray l-a descris ca fiind o epavă emoţională, un paranoic dominat de sentimente de ratare „incapabil de relaţii umane normale”, de milă şi orice urmă de umanitate.
 
Mic de înălţime, fragil şi lipsit de forţă fizică, Hitler suferea de complexe de inferioritate masive pe care a avut nevoie să le înlocuiască prin „forţă brută, dominaţie fizică, cruzime şi cuceriri militare”.
 
Acestea s-au răsfrâns asupra sexualităţii sale marcată de masochism şi sadism, în care îşi umilea şi abuza partenerele, şi era la rândul său umilit. 
 
În raport se arată că era incapabil de relaţii sexuale normale, cum de altfel au relatat şi partenerele sale sexuale. Profund conştient de această „infirmitate”, râvnea să obţină o dominaţie masculină pe alte căi.
„Incapabil să-şi arate puterea masculină în faţa unei femei, este împins să compenseze prin afişarea unei puteri nelimitate în faţa bărbaţilor din lumea întreagă”, se arată în raport.
 
Dincolo de acest portret psihologic, în raportul mai cuprinzător se arată că avea un micropenis, un singur testicul şi că îşi punea partenerele sexuale să-l lovească şi să-şi facă nevoile pe el.
 
Psihanalistul Langer a conchis că Hitler avea nevoie de fetişuri şi de perversiuni pentru a obţine satisfacţie sexuală, iar acestea presupuneau atingerea celor mai joase niveluri ale degradării umane.
 
El ar fi întreţinut relaţii sexuale cu nepoata sa Geli Raubal, care ar fi făcut această mărturisire unui susţinător nazist, Otto Strasser, care ulterior a renunţat la sprijinul său pentru regimul nazist.
 
Spionii americani au aflat de fetişul tiranului pentru fete corpolente de la un nazist, Ernst Rohm, căruia i-a scăpat informaţia la băutură.
 
Hitler avea fetişul de a urmări ţărancele muncind aplecate pe câmp şi dezvăluind forme generoase.
 
Actriţa germană Renate Mulle ar fi fost forţată să-l lovească peste fese în timpul unei partide de sex.
 
Doctorul Murray a concluzionat că perversiunile sale provin dintr-o relaţie de supunere faţă de tatăl său pe care l-a văzut ca un inamic care-şi domina familia cu „severitate tiranică”. Invidios pe puterea masculină a tatălui, avea fantasme că poate obţine puterea de a-l umili pentru a restabili „gloria pierdută a mamei sale”
 
Dar ajuns pe culmile puterii, Hitler se simţea răpus de vinovăţie din cauza acestor gânduri.
 
„Hitler avea coşmaruri izvorâte din sentimente de vinovăţie şi avea lungi perioade în care energia, încrederea şi sentimentul puterii proprii îl părăseau”.
 
Murray a explicat faptul că evreii au constituit o populaţie favorabilă pentru proiecţia frustrărilor şi eşecurilor sale personale întrucât ei „nu ripostau cu pumni şi arme”.
 
Nevoia sa de acaparare a puterii a dus la declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial, iar viziunea sa dereglată asupra lumii la uciderea a şase milioane de evrei.