Purtarea măștii devine obligatorie și în aer liber, în Spania

O noua lege adoptata in Spania prevede purtarea obligatorie a mastii inclusiv in aer liber pe intreg teritoriul tarii, masura care pana in prezent era lasata la latitudinea autoritatilor regionale din fiecare comunitate autonoma, scrie marti publicatia ABC.

Purtarea măștii devine obligatorie și în aer liber, în Spania

Potrivit actului normativ care intra in vigoare de miercuri, masca este obligatorie pentru persoanele cu varste de la sase ani in sus chiar si atunci cand poate fi respectata distanta de siguranta de 1,5 metri, recomandata de autoritatile spaniole ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19. Fac exceptie doar sportivii si persoanele care sufera de anumite afectiuni respiratorii.

In unele regiuni, precum cea a capitalei Madrid, masca era deja obligatorie inclusiv in spatiile publice, in timp ce de exemplu in provincia Castellon o persoana care merge singura pe strada nu era obligata sa poarte masca.

De asemenea, amenzile pentru nepurtarea mastii, pana in prezent de circa 100 de euro, pot ajunge la sume cuprinse intre 601 si 30.000 de euro daca aceasta fapta este considerata o infractiune grava.