Procurorii cer închisoare pe viață pentru tânărul care și-a omorât fosta iubita pe o stradă din Cluj

Dosarul în care Muhamed Iman Mustafa, în vârstă de 28 de ani, a fost trimis în judecată pentru că și-a înjunghiat fosta iubită pe o stradă din cartierul clujean Gheorgheni a fost finalizat și trimis în judecată.

Procurorii cer închisoare pe viață pentru tânărul care și-a omorât fosta iubita pe o stradă din Cluj

Procurorii au solicitat judecătorilor ca la finalizarea procesului Muhamed să fie condamnat la închisoare pe viață pentru crima comisă. În cadrul cercetărilor el a recunoscut fapta.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, ”la 24.08.2020, în jurul orei 03.00, pe Aleea Detunata nr. 9 din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, inculpatul M.I.M.M., pe fondul unui episod de gelozie, i-a aplicat lovituri repetate cu cuţitul fostei sale prietene, victima C.I.V, aceasta suferind leziuni traumatice care i-au produs decesul la locul comiterii faptei.

La aceeaşi dată, inculpatul a fost depistat de către organele de urmărire penală pe raza judeţului Suceava, fiind reţinut de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Inculpatul a fost cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, violare de domiciliu în formă continuată, furt calificat şi acces ilegal la un sistem informatic.

La 16.11.2020 inculpatul M.I.M.M. a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, procurorul propunând prin rechizitoriu aplicarea pedepsei detenţiunii pe viaţă, date fiind împrejurările săvârşirii faptelor.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Parchetului.