Prințul Philip va fi înmormântat pe 17 aprilie - Meghan Markle nu va participa la funeralii

Înmormântarea Prinţului Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, va avea loc pe 17 aprilie. Palatul Buckingham a mai anunţat că prinţul Harry intenţionează să participe la funeralii, însă fără soţia sa, Meghan Markle, invocându-se oficial faptul că medicul nu i-a recomandat să călătorească din cauza sarcinii.

Prințul Philip va fi înmormântat pe 17 aprilie - Meghan Markle nu va participa la funeralii

Regina a aprobat opt zile de doliu naţional, până la înmormântare. În acelaşi timp, prinţul consort nu va avea parte de funeralii de stat, ci doar de o ceremonie specială care va respecta restricţiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Asta înseamnă că doar 30 de persoane vor participa la slujbă, iar accesul publicului va fi interzis, a precizat sâmbătă purtătorul de cuvânt la Palatului Buckingham, informează Reuters.

Slujba va avea loc la Capela St George de la Castelul Windsor şi va fi precedată de un moment de reculegere în memoria ducelui de Edinburgh, la nivel naţional.

Întrebat despre modul în care Regina Elisabeta face faţă pierderii soţului său, purtătorul de cuvânt al Palatului Buckingham a comentat: „Vorbim despre o familie în doliu”.

Prinţul Harry intenţionează să participe la funeralii fără soţia sa

Palatul Buckingham a confirmat că prinţul Harry intenţionează să participe la funeralii. În schimb, soţia sa, Meghan Markle, care a generat tensiuni în interviul acordat vedetei TV Oprah Winfrey, nu va fi prezentă la eveniment.

În mod oficial a fost invocat faptul că medicul nu i-a recomandat să călătorească din cauza sarcinii. 

Prinţul Philip s-a stins din viaţă vineri dimineaţă, la 99 de ani. Ducele de Edinburgh a fost alături de regină în cele mai grele momente ale domniei sale de 69 de ani, cea mai lungă din istoria britanică, cei doi fiind căsătoriţi de 73 de ani.

Cu adâncă durere Majestatea Sa Regina anunţă moartea soţului ei mult iubit, Alteţa Sa regală Prinţul Philip, Duce de Edinburgh”, se arată în declaraţia de presă a Palatului Buckingham.

Prinţul Philip s-a născut pe insula grecească Corfu pe 10 iunie 1921.

Tatăl său, prinţul Andrew al Greciei şi Danemarciei, era fiul cel mic al Regelui George I al Greciei. Mama sa, Prinţesa Alice, era fiica Lordului Louis Mountbatten şi stră-strănepoata Reginei Victoria.