Primarul Iașiului a fost stropit cu iaurt de un protestatar, în timpul ceremoniilor pentru sărbătorirea Micii Uniri

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost stropit cu iaurt, duminică la prânz, în timpul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Unirii Principatelor Române, de la 24 ianuarie. Incidentul a avut loc în Piaţa Unirii din Iaşi, iar bărbatul a fost ridicat de către jandarmi şi dus la secţie.

Primarul Iașiului a fost stropit cu iaurt de un protestatar, în timpul ceremoniilor pentru sărbătorirea Micii Uniri

Câteva sute de ieşeni s-au adunat în Piaţa Unirii, duminică la prânz, cu prilejul Zieli de 24 Ianuarie, cei mai mulţi fiind prezenţi pentru a protesta faţă de ritmul extrem de lent în care decurg operaţiunile pentru realizarea viitoarei autostrăzi Iaşi - Târgu Mureş.

La un moment dat, un protestatar a ieşit din mulţime şi s-a apropiat de primarul Mihai Chirica, aflat în mijlocul mulţimii şi l-a împroşcat cu iaurt, reproşându-i că nu a făcut nimic pentru construirea unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania şi implicit de Vestul Europei.

Imediat, bărbatul a fost ridicat de către jandarmi, el refuzând să le dea acestora buletinul. Ieşeanul revoltat a fost dus la autospeciala Jandarmeriei şi, cel mai probabil, va fi dus la cea mai apropiată secţie de politie.

Chirica s-a retras în Hotelul Traian pentru a se spăla pe faţă, dar şi pentru a-şi curăţa haina.

Ulterior, Mihai Chirica a declarat jurnaliştilor că a fost vorba de iaurt, dar că nu va depune plângere împotriva persoanei care l-a stropit.   

Edilul crede că politicienii trebuie să fie atenţi la ceea ce fac, pentru că s-au acumulat multe frustrări în societate în ultimii 30 de ani.

"Nu am intoleranţă la lactoză. Mă bucur că era un produs românesc. Omul şi-a vărsat năduful pe mine", a afirmat edilul Mihai Chirica.  

Manifestările din Piaţa Unirii au durat 30 de minute, în piaţă fiind prezente peste 500 de persoane.  

Peste o sută de ieşeni au protestat, duminică, având bannere şi pancarte cu mesaje pro-autostradă, acţiunea desfăşurându-se în Piaţa Unirii, unde au avut loc manifestările oficiale dedicate Unirii Principatelor Române.  

Acţiunea a fost iniţiată de către asociaţia ”Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.