Președintele Consiliului Europei cere Rusiei să-l elibereze de urgență pe Navalnîi

Presedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut duminica, 17 ianuarie, autoritatilor ruse sa il elibereze imediat pe dizidentul Aleksei Navalnii, transmite Reuters.

Președintele Consiliului Europei cere Rusiei să-l elibereze de urgență pe Navalnîi

Navalnii a fost retinut duminica seara, la punctul de control al pasapoartelor de pe aeroportul Seremetievo din Moscova. Desi stia ca ar putea fi arestat la sosirea in Rusia, el a revenit de la Berlin, unde fusese internat in spital din august anul trecut dupa otravirea cu agent neurotoxic Noviciok.

Autoritatea penitenciara din Rusia (FSIN) a confirmat arestarea.

Citește și: Liderul opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi, a fost arestat pe aeroportul din Moscova

"Arestarea lui Aleksei Navalnii la sosirea la Moscova este inacceptabila", a scris Michel in reteaua Twitter.

Politia rusa a arestat duminica mai multi sustinatori ai opozantului, inainte de aterizarea acestuia. Avionul companiei ruse Pobeda la bordul caruia se afla Navalnii urma sa aterizeze pe aeroportul Vnukovo, dar linia aeriana a comunicat ca aeroportul respectiv a fost inchis, iar zborul a fost redirectionat catre Seremetievo.

Citește și: MAE - Arestarea lui Navalnîi, după otrăvire, este inacceptabilă

Unul din colaboratorii celui mai cunoscut dizident rus a numit sapte colaboratori ai acestuia care au fost retinuti de fortele de ordine; potrivit agentiei EFE, printre cei arestati se afla si Oleg, fratele lui Aleksei Navalnii.