Preotul Sebastian Jitaru este cercetat pentru agresiune sexuală alături de fostul episcop de Huşi

Scandalul ia amploare! Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoți care l-au șantajat pe fostul episcop de Huși, are acum calitatea de inclupat în dosarul de agresiune sexuale. Preotul a fost dus din nou la audieri în dimineața zilei de vineri.

Preotul Sebastian Jitaru este cercetat pentru agresiune sexuală alături de fostul episcop de Huşi

Dosarul de agresiune sexuală a fostului episcop de Huși are un nou inculpat. Este vorba despre Sebastian Jitaru, fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși. Acesta se numără printre cei trei preoți care l-au șantajat pe fostul episcop.

Potrivit Mediafax, la audierile de vineri dimineață, lui Sebastian Jitaru i s-a adus la cunoștință că are calitatea de inculpat în dosar. 

Sebastian Jitaru l-a ameninţat pe episcopul de Huşi, Corneliu Onilă, cu înregistrarea în care acesta întreţinea relatii sexuale cu un tânăr preot, cerând la schimb postul de episcop-vicar al Episcopiei Huşilor. Pentru sta, Sebastian Jitaru a fost condamnat, ispășindu-și pedeapsa în Penitenciarul Vaslui.

În continuare, Sebastian Jitaru și Corneliu Onilă urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Amintim că Corneliu Onlină, fost episcop de Huși, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, 21 mai. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au solicitat în vara anului trecut redeschiderea dosarului în care fostul episcop Corneliu Onilă era cercetat pentru act sexual cu minori.

Episcopia Huşilor anunța că „a luat act de această reţinere şi de natura juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia, fapte de o mare gravitate, care au menirea de a tulbura pe oricine, sub toate aspectele”.