Premierul Cîțu, despre legea salarizării: Nu vom avea sporuri, decât în cazuri speciale

Premierul României a venit cu un nou anunţ pentru români. Florin Cîţu a declarat că nu vor mai fi sporuri în noua lege a salarizării.

Premierul Cîțu, despre legea salarizării: Nu vom avea sporuri, decât în cazuri speciale

Şeful Executivului susţine că aşteaptă de la toţi miniştrii Cabinetului puncte de vedere cu privire la această lege.

„Am avut mai multe lucruri de discutat. Am cerut ministerelor să vină cu puncte de vedere la legea salarizării. Eu mi-am exprimat opinia mea, aşa cum am anunţat nu cred că vom mai vedea sporuri, sau dacă vor exista, vor fi cazuri speciale.

Am avut o discuţie foarte bună, cu privire la PNRR, s-au discutat paşii în perioada următoare şi am cerut miniştrilor să se implice pentru ca proiectele din România să fiie finalizate. Am discutat astăzi şi despre revenirea României la normalitate la 1 iuniw 2021. E vorba de un prim pas, ar trebui să avem la finalul lunii mai 5 milioane de persoane vaccinate. În iulie ar trebui să avem 70% persoane vaccinate. Vreau să pornim discuţia despre redeschiderea economiei. Trebuie să ne asigurăm că avem cele mai bine măsuri. FMI a venit cu o veste foarte  bună pentru România, avem o creştere de 6%, cu mult peste ce spuneam specialiştii.

Am discutat despre cheltuielile de personal. Avem o creştere aici. Noi avem o limită de 110 miliarde de lei pe care nu o vom depăşi. Mie mi-a arătat o creştere mai mare şi vreau să ştiu de unde vine această creştere. Aş vrea să fac un apel, aşa cum am făcut la autortiăţile locale, politicieni, biserică, aş vrea să fac un apel şi la mediul privat şi antreprenori, să susţină campania de vaccinare. Ieri am discutat cu HoReCa să ajute la vaccinarea tuturor angajaţilor de aici. E nevoie de implicarea fiecăruia. Toată lumea trebuie să se implice, pentru a redeschide economia la 1 iunie.„, spune Cîţu.