Prefectul judeţului Olt, infectat cu COVID-19, a fost transferat la Bucureşti

Prefectul judeţului Olt, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, duminică, 13 iulie 2020, a fost transferat la spitalul Colentina din Bucureşti.

Prefectul judeţului Olt, infectat cu COVID-19, a fost transferat la Bucureşti

Prefectul se afla a în a 10-a zi de spitalizare la SJU Slatina, fiind confirmată infecţia cu SARS-CoV2 la sfârşitul săptămânii trecute, sursa de infecţie, s-a suspectat atunci, fiind poliţiştii din cadrul IPJ Olt confirmaţi cu doar câteva zile înainte, alături de care a participat la mai multe şedinţe de lucru. Ulterior, mai multe persoane din cadrul Prefecturii Olt au fost testate, rezultat pozitiv având doar şefa Cancelariei. Soţia şi fiica prefectului au avut teste negative. 

Prefectul Florin Homorean s-ar fi simţit rău noaptea trecută. S-ar fi confruntat cu temperatură crescută şi valori ridicate ale tensiunii arteriale, în timpul zilei de astăzi fiind investigat şi cu ajutorul computerului tomograf, motiv pentru care medicii ar fi hotărât transferul la un spital din Bucureşti, în secţia Boli Infecţioase a spitalului din Slatina fiind trataţi pacienţii cu forme uşoare de boală.

„Starea domnului prefect s-a deteriorat. Din asimptomatic, după 10 zile a devenit simptomatic. Decizia de transfer ne aparţine, întrucat este un caz atipic. A nu se înţelege, însă, că este în stare critică”, a declarat pentru Adevărul directorul DSP Olt, Elena Ioniţă. 

Prefectul Florin Homorean a plecat spre spitalul din Bucureşti în urmă cu puţin timp, cu o ambulanţă a  Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.