Polițistul care a ajutat-o pe Oana Lovin „Sparanghel“ să ajungă la racla Sfintei Parascheva ar putea să își piardă locul de muncă

Un poliţist este anchetat după ce a ajutat-o pe Oana Lovin „Sparanghel” să ajungă la racla Sfintei Parascheva.

Polițistul care a ajutat-o pe Oana Lovin „Sparanghel“ să ajungă la racla Sfintei Parascheva ar putea să își piardă locul de muncă

Agentul de poliţie Cătălin Nistor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, îşi poate pierde locul de muncă după ce a ajutat-o pe Oana Lovin, tânără prezentă des la protestele din Bucureşti, model la videochat, să ajungă la racla Sf. Parascheva.

Cătălin Nistor a intrat în vizorul superiorilor de la Iaşi după ce o fotografie realizată de Oana Lovin a fost publicată pe Facebook şi a devenit virală.

Potrivit primelor informaţii, agentul de poliţie ar fi ajutat-o pe Oana Lovin să ajungă la racla Sf. Parascheva, asta în condiţiile în care femeia nu are buletin de Iaşi şi, potrivit reglementărilor la momentul pelerinajului, nu ar fi putut intra în curtea catedralei mitropolitane din Iaşi.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, în care este prezentat un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, vă comunicăm următoarele: Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a dispus efectuarea de verificări, prin Biroul Control Intern, pentru stabilirea situaţiei de fapt, urmând ca, în funcţie de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale în consecinţă”, au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi.

Cătălin Nistor ar fi părăsit postul stabilit, ar fi permis unei persoane care nu avea dreptul să ajungă la racla şi nu ar fi purtat mască de protecţie. Acestea sunt posibilele nereguli care ar putea să îi aducă o sancţiune agentului din Iaşi.