Polițiștii au spart o petrecere cu grătare între blocuri în Ferentari - Zeci de oameni au ieșit în stradă, pentru a se lupta cu agenții

Sase persoane din cartierul Ferentari din Bucuresti au fost duse la sectia de politie si amendate pentru tulburarea linistii publice si incercarea de a-i impiedica pe politisti sa isi exercite atributiile de serviciu, oamenii legii fiind chemati dupa ce indivizii faceau gratar in curtea blocului si ascultau muzica cu volum ridicat.

Sindicatul Europol relateaza ca cei prezenti au incercat sa ii provoace pe politisti pentru escaladarea conflictului, mentionand ca nu este pentru prima oara cand cetatenii cheama politia, iar oamenii legii sunt apoi criticati de ceilalti membri ai comunitatii.

Duminica seara, in urma unui apel la 112, mai multi cetateni din cartierul Ferentari au solicitat prezenta Politiei pentru ca in curtea blocului diverse persoane ascultau muzica la un volum ridicat, consumau alcool si faceau gratare.

"Ajunsi la fata locului, colegii nostri din cadrul Sectiei 24 Politie le-au cerut celor prezenti sa inceteze activitatea, solicitandu-le totodata sa se legitimeze. La auzul acestor replici si cu gandul ca ar putea sa nu mai apuce sa guste micii de pe gratarul improvizat si nici berea de la rece, au inceput sa se manifeste violent fata de politisti, refuzand totodata sa se legitimeze. Mai mult, ceilalti cetateni din zona, au sarit in ajutorul << abuzatilor >> si au incercat sa ii << salveze >> din mainile politistilor", se arata intr-un comunicat al Sindicatului Europol.

Sursa citata mentioneaza ca in final sase persoane au fost duse la sediul Sectiei 24 Politie, fiind amendate pentru refuzul de legitimare, tulburarea linistii si ordinii publice, incercarea de a impiedica politistii sa isi exercite atributiile de serviciu, dar si pentru activitatea de picnic intr-o zona neamenajata.

Sindicatul Europol a mai precizat ca cei prezenti au incercat sa ii provoace pe politisti pentru escaladarea acestui conflict.

"Cu toate ca cei prezenti au incercat in mod repetat sa provoace politistii, doar, doar vor putea sa forteze escaladarea evenimentelor banale pentru care au fost chemati, colegii nostri au reusit sa evite un potential conflict cu cei prezenti si au actionat conform legii. Este unul dintre nenumaratele cazuri in care, desi Politiei i se cere ajutorul de catre cetatenii afectati, dupa ce ajung la fata locului ajung sa fie criticati de catre ceilalti membri ai comunitatii pentru "abuzurile" oamenilor legii, fara sa inteleaga ca intr-o comunitate, libertatea fiecaruia se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt", a mai transmis Sindicatul Europol.