Polițiști și jandarmi, atacați cu drujba la o intervenție în Satu Mare - Un agent a fost mutilat

Mai mulți polițiști și jandarmi care au intervenit în localitatea Petea, din județul Satu Mare, au fost atacați de un grup de romi.

Polițiști și jandarmi, atacați cu drujba la o intervenție în Satu Mare - Un agent a fost mutilat

În timpul conflictului, mai mulți polițiști au fost răniți și cel puțin unul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe, după ce urechea i-a fost retezată de unul dintre agresori.

Scandalagiii i-au atacat pe polițiști și pe jandarmi inclusiv cu o drujbă, precizează publicația din Satu Mare.

În replică, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare și au tras cu pistolul cu bile de cauciuc.

La fața locului au fost dispuse mai multe echipaje de polițiști și jandarmi, precum și echipaje medicale ale SJU Satu Mare și SMURD. Mai multe persoane au fost transportate și la Unitatea de Primiri Urgențe, dar și la sediul Poliției din municipiul Satu Mare.

„În cursul acestei seri, IPJ SM a fost sesizat, prin apel 112, despre faptul că într-un cartier din localitatea Petea, ar exista o neînțelegere, între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat polițiști de ordine publică și din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, precum și jandarmi, pentru a aplana conflictul. Persoanele implicate au manifestat un comportament ostil și față de polițiști, rănindu-l pe unul dintre aceștia. Polițiștii au executat foc de avertisment, cu gloanțe de cauciuc”, a transmis pentru Libertatea IPJ Satu Mare.

Polițistul rănit și doi cetățeni implicați în conflict au fost transportați la spital, pentru a li se efectua investigații medicale.

„Toate persoanele implicate în altercație au fost identificate și conduse la sediul Poliției. Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, polițiștii efectuează verificări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice”, a mai comunicat IPJ Satu Mare.