Polițistele din Coreea de Nord se pensionează la 26 de ani

Poliţistele sexy din Coreea de Nord - Nu se pot căsători şi se pensionează la 26 de ani

Polițistele din Coreea de Nord se pensionează la 26 de ani

Mişcări robotice, hipnotizante, ca într-un dans ciudat în plină stradă; tinere atrăgătoare, în uniforme personalizate. Într-o ţară plină de reguli impuse de un dictator, poliţia sexy din Coreea de Nord este una dintre atracţiile principale pentru puţinii turişti care ajung aici.

Phenian, capitala Coreei de Nord, este vestită pentru poliţistele care dirijează traficul. Doamnele din trafic, aşa cum au fost ele numite, sunt alese după criterii drastice, iar presa internaţională a consemnat că însuşi liderul Kim Jong-un s-a implicat în selecţia unora dintre ele.

Într-o ţară care îşi face propriile reguli până şi pentru un sport ca baschetul, chiar şi cele aproximativ 300 de femei-poliţist din capitală trebuie să îndeplinească unele condiţii stricte. Evident, partidul dictează tot, inclusiv ce au voie sau nu să poarte şi dacă se pot sau nu căsători.

Într-o societate tradiţionalistă aşa cum este cea din Coreea de Nord, poliţistele sunt selectate în primul rând pentru aspectul fizic. Dacă se căsătoresc, trebuie să demisioneze imediat, iar vârsta maximă până la care pot practica această meserie este 26 de ani.

Aceste reguli li se aplică deoarece „femeile din Coreea de Nord sunt deja măritate până la 26-27 de ani“, după cum a declarat un oficial coreean. În schimb, celor aproximativ 400 de poliţişti bărbaţi din Phenian nu li se aplică aceste reguli.

Tinerele selectate sunt supuse unui antrenament dur şi sunt puse să repete de sute de ori mişcările robotice de dirijare a traficului. „Aceste repetiţii sunt epuizante. Dar, de fiecare dată când eram pe punctul de a abandona, mă gândeam la liderul nostru, mă gândeam că e aici şi mă priveşte, iar acest lucru îmi dădea putere“, a mărturisit o tânără poliţistă.

Tinerele au uniforme special create pentru ele, atât pentru sezonul cald, cât şi pentru cel rece. „Armata“ doamnelor din trafic a apărut la începutul anilor ʼ90, iar numărul lor a crescut în ultimii ani, odată cu numărul maşinilor din Phenian. Pentru că jobul în sine este foarte solicitant, programul lor este de o oră lucrată cu o oră liberă.