Polițista care a ucis bărbatul de culoare în SUA a încurcat arma cu gloanțe cu pistolul cu electroșocuri

Decesul lui Daunte Wright, un afro-american de 20 de ani, împuşcat mortal de poliţie duminică, 11 aprilie, în Brooklyn Center, la periferia orașului Minneapolis, după ce a fost oprit la un filtru, a fost „accidental”, a declarat şeful poliţiei locale, Tim Gannon.

Polițista care a ucis bărbatul de culoare în SUA a încurcat arma cu gloanțe cu pistolul cu electroșocuri

În cursul unui control legat de plăcuţele de înmatriculare necorespunzătoare, o agentă „şi-a scos arma în locul Taser-ului”, un pistol cu electroşocuri, considerat a fi mai puţin letal decât o armă de foc, a spus şeful poliţiei locale, vorbind despre o moarte „accidentală”.

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, oficialul a prezentat înregistrarea tragediei de pe o camera de corp a unuia dintre polițiști.

În imaginile respective, agenţii sunt văzuţi cum îl scot pe tânăr din maşina sa şi îi pun cătuşe. El opune însă rezistenţă şi se aşază din nou în maşină. Poliţista poate fi auzită strigând „Taser, Taser” pentru a semnala că va trage. În schimb, se aude un foc de armă.

Autorităţile judiciare din statul Minnesota au transmis într-un comunicat identitatea poliţistei implicate. Kimberly Potter, angajată a poliţiei din Brooklyn Center de 26 de ani, a fost suspendată din punct de vedere administrativ, a precizat documentul.

Decesul lui Wright a aprins spiritele în orașul Minneapolis, unde se desfășoară, chiar în aceste zile procesul polițistului Derek Chauvin, acuzat de uciderea altui bărbat de culoare, George Floyd.

Este a doua seară de demonstraţii, în pofida intrării în vigoare a unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii.

Cu puţin înainte de ora 21.00, la aproape două ore de la intrarea în vigoare a interdicţiei de circulaţie, zeci de protestatari au continuat să-şi agite pancartele şi să scandeze lozinci – în timp ce se adăposteau de ploaie sub umbrele şi glugi – în faţa secţiei de poliţie din oraşul Brooklyn Center.

Poliţia a tras de mai multe ori gaze lacrimogene în direcţia manifestanţilor şi le-a ordonat să se disperseze.