Peste 100 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru pelerinajul de Sfântul Andrei - În Peșteră vor avea acces doar localnicii

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti vor asigura ordinea la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa.

Peste 100 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru pelerinajul de Sfântul Andrei - În Peșteră vor avea acces doar localnicii

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti vor asigura măsurile de ordine publică la ceremonialul religios desfăşurat cu ocazia sărbătoririi hramului Mănăstirii ,,Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin.

Principalele obiective ale forţelor de ordine vor fi siguranţa participanţilor şi prevenirea producerii de incidente. Pentru aceasta, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre şi auto, cordoane de ordine publică şi alte dispozitive adaptate situaţiei din teren.

„Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment şi facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi şi nici nu au fost mobilizate forţe şi mijloace în sprijinul celor din judeţul Constanţa”, transmite Jandarmeria Constanţa.

În colaborare cu reprezentanţii mănăstirii şi ai DSP Constanţa, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor (către racla cu sfintele moaşte, către altar şi către lumânărar), au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum şi pentru participanţii la slujba religioasă astfel încât să se respecte distanţarea fizică.

Jandarmeria reaminteşte faptul că, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, legislaţia actuală prevede că „pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară respectiva activitate.”

Jandarmeria şi Poliţia fac apel la responsabilitate şi recomandă tuturor participanţilor să respecte regulile de protecţie individuală: păstrarea distanţei fizice, purtarea corectă a măştii de protecţie şi dezinfectarea mâinilor  - pentru aceste măsuri, organizatorii asigură trei puncte în care sunt disponibili dezinfectanţi şi măşti.