Patronul U Craiova a fost condamnat definitiv la închisoare

Adrian Mititelu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare: „Mă duc să fac puşcărie nevinovat”

Patronul U Craiova a fost condamnat definitiv la închisoare

Patronul echipei de fotbal FC U Craiova, Adrian Mititelu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Decizia pronunţată joi de către magistraţii de la Curtea de Apel Craiova este definitivă, astfel că Adrian Mititelu merge la puşcărie.

„În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (formă în vigoare în prezent) condamnă pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsa ce se va execută în regim de detenţie”, se arată în decizia Curţii de Apel din Craiova, care este definitivă.

Mititelu este acuzat că în 2011 l-a vândut pe Mihai Costea la Steaua cu 1,1 milioane de euro, deşi întregul lot de jucători olteni era sub sechestrul Fiscului din cauza unor datorii mari ale patronului Craiovei către bugetul de stat.

La prima instanţa, Adrian Mititelu a fost achitat de Tribunalul Dolj.

„Deşi s-a furat o echipa întreagă, tot eu ajung să fac puşcărie. E o condamnare făcută de mafia din justiţie. Am făcut fel şi fel de plângeri despre unii magistraţi.  Este o execuţie ordinară. Nu s-a furat niciun ban. O să merg să-mi caut dreptatea. Va rog frumos să mă credeţi că este o nedreptate. Mă duc să fac puşcărie nevinovat”, a spus Mititelu la Digisport.