Patriarhul Kirill al Rusiei cere femeilor să evite avortul: Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii

Declarație surprinzătoare făcută de patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill. Înaltul prelat le-a cerut femeilor să evite avortul şi să dea, în schimb, copiii instituţiilor Bisericii. Cu această propunere, el doreşte, de asemenea, să ajute la reducerea crizei demografice cu care se confruntă Rusia, ţară care a înregistrat o scădere record a populaţiei.

Patriarhul Kirill al Rusiei cere femeilor să evite avortul: Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii

„Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii, şi noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte şi a-l pune pe picioare. Suntem o ţară mare şi trebuie să devenim mai mare”, a afirmat liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, citat de HotNews.ro, într-o videoconferinţă susținută în cursul zilei de ieri. O modalitate pentru a face acest lucru, a mai spus el, este să avem mai puţine avorturi.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a subliniat chiar că biserica acceptă „pe toată lumea, indiferent de religie şi cetăţenie”, vrând, astfel, să dea asigurări femeilor care decid împotriva avortului.

În context, oficialul a afirmat că biserica a înfiinţat 77 de centre de criză între Kaliningrad şi Kamciatka pentru femeile însărcinate aflate în dificultate.

Potrivit statisticilor oficial, populaţia Rusiei s-a diminuat cu peste 510.000 de persoane pe parcursul unui an, cea mai mare scădere de la mijlocul anilor 2000. Agenţia de statistici Rosstat spunea, într-un comunicat, că țara avea 146.238.185 de locuitori la 1 ianuarie 2021, mai arată sursa citată