Papa Francisc a ajuns în Irak, pentru o vizită istorică de trei zile

Papa Francisc a sosit vineri, 5 martie, la Bagdad, in prima vizita a unui suveran pontif in Irak, unde se va intalni cu greu incercata comunitate crestina din aceasta tara, transmite EFE. Doar 1% din populatia acestei tari este crestina.

Papa Francisc a ajuns în Irak, pentru o vizită istorică de trei zile

Crestinii au fost persecutati in mod brutal de catre jihadistii din gruparea terorista Stat Islamic, care a ocupat parti din teritoriul irakian timp de trei ani, aminteste agentia citata.

Asa cum era prevazut, avionul companiei Alitalia a aterizat pe aeroportul din Bagdad in jurul orei locale 14:00 (11:00 GMT).Papa Francisc este asteptat duminica la Erbil, in Kurdistanul irakian, unde va oficia o slujba pe un stadion.

Cel putin zece rachete au lovit miercuri baza aeriana Ain al-Asad din vestul Irakului ce gazduieste forte ale SUA, ale coalitiei si irakiene, provocand moartea unui antreprenor civil.

Marti, directorul serviciului de presa al Vaticanului a precizat ca Papa Francisc se va deplasa probabil intr-o masina blindata in timpul calatoriei sale in Irak.